Back to Top

3 nasveti kako se osvoboditi anksioznosti

piše Vlasta Kuster

Anksiozna motnja ni le neprijetna za posameznika, ampak pomembno vpliva na številna področja življenja. Predstavljamo vam njene simptome in kako jo prepoznate, hkrati pa vam ponujam rešitev, s pomočjo katere se boste lahko za vedno znebili vseh neprijetnih občutkov.

1. Kaj je anksioznost?

Anksioznost je reakcija telesa, pri kateri čutimo močan strah, ki ga težko obvladujemo. Pri anksioznosti se poveča aktivnost možganov, pospeši se delovanje srca in to povzroči boljšo prekrvavitev mišic. Včasih se ta reakcija sproži tudi kadar okoli nas ni dejanske nevarnosti, naše telo pa se obnaša tako, kot bi nam nekdo držal pištolo na čelo. Možgani velikokrat ne zmorejo ločiti med vojno, ki se odvija izven nas in med vojno, ki se odvija v nas. Kadar je tak strah ponavljajoč in nas ovira v vsakdanjem življenju, to imenujemo anksiozne motnje.

2. Simptomi in znaki anksioznosti

Anksiozne motnje so najpogostejše psihične motnje in zaradi njih trpi več kot 10% ljudi po vsem svetu. Motnje se med seboj razlikujejo po trajanju, izraženosti ter vzroku, ki jo sproži. Običajni simptomi, ki se pojavljajo pri anksioznostzi pa so:
Psihični znaki: psihična napetost, razdražljivost, motena koncentracija, občutki nemoči in nezaščitenosti, strahu...
Fizični znaki: močnejše in pospešeno bitje srca, pospešeno dihanje, drhtenje, bolečine v mišicah, trebuhu, prsih, glavobol, povečano potenje, težko dihanje, utrujenost, pogosto uriniranje, slabost in vrtoglavica…

3. Najhitrejša pot iz anksioznosti

Najhitrejša pot iz anksioznosti je EFT terapija, kjer vas bo EFT terapevt varno vodil skozi labirint vaših čustvenih in miselnih težav. Anksioznost, ki jo doživljate danes, je posledica nakopičenih občutkov strahu in ogroženosti, ki ste jih doživljali že kdaj prej v življenju, morda celo v otroštvu.
EFT - Emotional Freedom Technique temelji na konceptu, da so vsa negativna čustva, ki smo jih kadarkoli doživeli v življenju pravzaprav le motnja v našem energijskem sistemu telesa. S pomočjo tehnike, ki vsebuje tapkanje na akupunkturne točke in istočasno osredotočanje na svoj strah lahko dosežemo, da strah za vedno odstranimo iz svojega telesa.

Anksiozne motnje se pojavljajo v vseh starostih, pri obeh spolih, tako pri otrocih, kot tudi pri starejših. Anksiozne motnje so običajno posledica tega, da smo kot otroci doživljali močne občutke strahu in ogroženosti. Najbolj učinkovito zdravljenje anksioznih motenj je s pomočjo EFT terapije, v kateri "brišemo" občutke strahu in ogroženosti, ki so se v našem telesu naložili pred mnogimi leti. S pomočjo EFT terapije lahko pod strokovnim vodstvom EFT terapevta pridemo do čustvene svobode in do notranjega miru.

Vlasta Kuster

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'