Back to Top

Generalizirana anksiozna motnja - zakaj nastane?

Generalizirana anksiozna motnja nastane zaradi nakopičenega stresa, ki ga telo več ne more obvladovati. Gre predvsem za občutke strahu in ogroženosti, ki smo jih doživeli kot otroci.

1. Neprijetni dogodki iz preteklosti

Gary Craig je predpostavil, da negativna čustva niso v naši glavi, ampak so motnja v energijskem sistemu našega telesa. Ljudje tekom življenja doživljamo take in drugačne situacije. Ob neprijetnih situacijah doživljamo tudi neprijetna čustva. Ta čustva pa ne izginejo, ampak se na nek način zapišejo v naše telo. To najlažje razumemo, če pomislimo na boleč dogodek izpred več deset let in ob misli nanj še vedno čutimo neprijetne občutke.

2. Občutki strahu in ogroženosti

Generalizirana anksiozna motnja nastane zaradi nakopičenih neprijetnih čustev, pri tem pa gre predvsem za čustva strahu in občutke ogroženosti. Nekje na naši življenjski poti je teh občutkov preprosto preveč in naše telo ne zmore več normalno funkcionirati. V določenih primerih se ljudje točno spomnimo specifičnih dogodkov, ob katerih smo doživeli strah in občutke ogroženosti. Pogosto pa so ti občutki iz zelo zgodnjega obdobja našega življenja in težko najdemo specifičen dogodek.

Ne glede na to, iz katerega obdobja življenja so se v nas nakopičili občutki strahu in ogroženosti, si lahko pomagamo z EFT. EFT včasih deluje v nekaj minutah, včasih pa boste potrebovali malo več vztrajnosti, včasih pa celo pomoč nekoga, ki ima izkušnje pri odpravljanju bolečih spominov. Vendar je EFT zagotovo najhitrejša in najboljša pomoč, kar je trenutno znana na svetu za trajno odpravo VSEH simptomov generalizirane anksiozne motnje.

Vlasta Kuster

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'