Back to Top

3 načini kako premagati strah pred zobozdravnikom

piše Vlasta Kuster

Kadar zaradi strahu odlašamo z obiskom pri zobozdravniku, si lahko naredimo več škode kot koristi. In čeprav sedenje na zobozdravniškem stolu ni prijetno za nikogar, je obisk pri zobozdravniku potreben in koristen. V spodnjem članku je opisano, kako lahko za vedno premagate strah pred zobozdravnikom.

1. Razmislite, od kod izvira strah pred zobozdravnikom

Vzrok močnega strahu pred zobozdravnikom je vedno kakšna slaba izkušnja, ki smo jo nekoč že doživeli. Lahko da smo kot otroci imeli slabo izkušnjo pri zobozdravniku, lahko da nas je bolelo ali pa so nam na silo vrtali po zobeh. Čisto možno pa je tudi, da sami ne boste našli pravega vzroka, saj nimate nobene slabe izkušnje z zobozdravnikom. V takih primerih gre morda za občutek ujetosti ali kaj podobnega, ki ga čutite na zobozdravniškem stolu in je ta občutek isti kot občutek, ki ste ga doživeli v neki povsem drugačni situaciji. Torej situacija je različna, občutek pa je enak. Pri tem raziskovanju vaših občutkov vam bo v dragoceno pomoč EFT terapevtka.

2. Strah premagate s pomočjo EFT terapevtke

Kako premagati strah pred zobozdravnikom s pomočjo FET terapevtke ? Pravzaprav je to najlažja pot. Usposobljena EFT terapevtka vam bo pomagala, da najprej najdete pravi vzrok vašega strahu. Nato bosta s pomočjo tapkanja ta vzrok odpravila. Morda boste imeli kakšno neprijetno reakcijo (kakšno solzico ali mravljince..), vendar bodo rezultati, ki jih boste dosegli trajni. Tapkanje zgleda preprosto, vendar lahko z njim posegamo globoko v naše neprijetne spomine in na tak način razbremenimo telo vseh nakopičenih občutkov (in pri tem ni pomembno, koliko let je minilo od takrat - vse je zapisano v podzavesti in z EFT lahko dostopamo do vse te zakladnice).

3. Široko se nasmejte

Obisk pri zobozdravniku za nikogar ni ravno prijetna izkušnja, tako da boste neko majhno stopnjo neugodja verjetno doživljali vedno, ko boste sedeli na zobozdravniškem stolu. Vendar pa je širok nasmeh in zdravi zobje vredni tega truda, da premagamo neko manjšo stopnjo neugodja. Vse tisto neugodje (strah), ki pa povzroči, da bi raje imeli grde zobe kot bi obiskali zobozdravnika, pa boste s pomočjo EFT za vedno odstranili.

Tako, zdaj pa kar pogumno na EFT terapijo in potem k zobozdravniku!

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'