Back to Top

Obsesija - razlogi za nastanek in primer wc školjke

Obsesije se lahko najlažje rešimo s pomočjo EFT, to je posebna tehnika, s katero lahko dostopamo na varen in prijeten način do vseh informacij, ki so skrite v podzavesti in ki se jih sicer ne moremo spomniti. Poglejmo si na primeru pokrova od wc školjke.

1. Obsesija nastane zaradi dogodka iz otroštva

Obsesija nastane ponavadi zaradi neprijetne izkušnje iz preteklosti. Človek, ki trpi za obseseijo, ponavadi razumsko točno ve, da je obsesija nepotrebna, vendar si ne more pomagati.

2. Poglejmo si na primeru wc školjke

Rada bi vam predstavila zanimiv primer, ki smo ga doživeli na sobotni delavnici. Razlagala sem, kako lahko z EFT dostopamo do informacij v naši podzavesti, tudi tistih, ki se jih zavestno niti slučajno ne spomnimo in kako jih lahko spreminjamo in s tem dosežemo boljše počutje, mir, čustveno svobodo in polno življenja…

In gospa, po poklicu psihologinja, me je vprašala, malo za šalo, malo zares, ali ji lahko pomagam pri njeni nuji (obsesiji), da vedno zapira wc školjko in to ne samo za sabo, ampak tudi za vsemi sodelavci in domačimi… in postane jezna, če vidi, da pokrov od wc školjke ni položen navzdol. Bila je že na običajni terapiji, vendar ji niso mogli pomagati.

Vedela sem, da na naše stanje v sedanjosti vplivajo dogodki iz preteklosti in če ima sicer urejena gospa tako močno nujo zapirati wc školjko, potem je gotovo doživela nekaj, ob čemer se je njena podzavest naučila, da ni varno, če je školjka odprta. Čeprav se gospa niti slučajno ni spomnila, da bi doživela karkoli povezanega z wc školjko, sem predlagala, da poskusimo z EFT.

Ker s tapkanjem lahko prepričamo podzavest, da nam zaupa svoje skrivnosti in tudi, da spreminjamo informacije, ki so zapisane v podzavesti. Vse skupaj pa naredimo na prijeten in varen način. Pa smo začeli. Uporabili smo poseben način tapkanja, s katerim odpiramo skrivnosti, ki so skrite v podzavesti. Po prvem krogu tapkanja je gospa na ekranu v svojem umu videla stanovanje, v katerem je preživela zgodnje otroštvo.

Po naslednjem krogu tapkanja je videla sebe kot majhno deklico in bratranca, kako v wc-ju polivata vodo. Po naslednjem krogu tapkanja je videla, da se z bratrancem tepeta na stranišču. Po naslednjem krogu tapkanja je videla rdeč lonček in kako ta bratranec hoče, da ona pije vodo iz stranišča.

In potem je bilo vse jasno – kot deklica je bila v nevarnosti, da bo morala piti vodo iz stranišča in zato se je njena podzavest naučila, da wc školjka mora biti pokrita.

3. Kako smo gospo rešili obsesije

S pomočjo EFT smo dosegli, da so izginili neprijetni občutki, vezani na dogodek z rdečim lončkom in wc školjko. Gospa je zavzdihnila od globokega olajšanja in čez teden dni poročala, da jo odprta wc školjka nič več ne moti in da je nehala zapirati wc za drugimi ljudmi.

Z EFT se na relativno enostaven in hiter način rešimo obsesije za vedno. Morda boste svojim majhnim in velikim obsesijam sami kos. Za težje primere pa se obrnite na nekoga, ki ima izkušnje z EFT.

Vlasta Kuster

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

 

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'