Back to Top

Optimizem in kako v 4 korakih do večjega optimizma

piše Vlasta Kuster

Ljudje imamo v sebi moč, da vodimo sami sebe. In kdor bo obvladoval svoj um, ta bo obvladoval svoje življenje. Včasih je težko gojiti v sebi optimizem, vendar se splača intenzivno delati na tem.

1. Bodite hvaležni za vse dobro v vašem življenju

Verjetno vsi poznate primer pesimista in optimista na primeru na pol nalitega kozarca. Pesimist bo rekel, da je kozarec napol prazen, optimist pa, da je napol poln. Isto je v življenju. Na stvari lahko gledamo ali z dobre strani in vedno poskušamo videti dobro, ali pa se ustavljamo ob napakah in vse vidimo slabo. Pot do optimizma je v bistvu čisto preprosta. Večina od nas nima vsega, kar bi si želela. Vendar je verjetno še kdo na svetu, ki ima manj. Pomembno je, da ste hvaležni za vse, kar vam je bilo v življenju dano in podarjeno. Iz tega naredite največ, kar lahko. Sprejmite to, kar je bilo, cenite to, kar imate in bodite hvaležni za vse, kar še pride. Hvaležnost je zelo, zelo pomembna in če bomo hvaležni za vse, kar nam je življenje dalo, bomo odprti, da nam da še več...

2. Za optimizem zmanjšate vpliv negativnih stvari v svojem življenju

Pot do sreče in veselja vsebuje prepoznavanje pozitivnih stvari in negativnih stvari.Vedeti moramo, kaj je vir negativnih stvar in energije in to izločiti in se temu izogibati. Če so to negativni ljudje, se jih moramo izogniti, če so to negativna poročila na tv ali drugi negativni vplivi, potem lahko to odstranimo iz svojega življenja. Velikokrat pa je glavni problem negativnost v nas, ki je globoko zasidrana in jo težko sami izkoreninimo. V tem primeru je najbolje, da obiščemo EFT terapijo, kjer nas bo usposobljena EFT terapevtka vodila globoko v naše negativne vzorce in nam jih pomagala izkoreniniti.

3. korak za optimizem: imejte radi sebe

Zelo pomembno je tudi, da najdete samega sebe in se sprejmete takšnega kot ste. Za optimizem je pomembno tudi to, da najdete moč in spremenite, kar se da spremeniti ter sprejmete to, česar se ne da spremeniti.
Verjamem, da ste slišali za to, da moramo najprej imeti radi samega sebe, šele na to lahko ljubimo ostale. Osrečite samega sebe. Privoščite si užitek in razvajanje. Najdite to kar vas osrečuje in se z tem ukvarjajte. Najdite nekaj, za kar se je vredno truditi. Za veliko ljudi je to šport. Na primer plavanje, tek, hoja v naravi, kolesarjenje. Nekateri se najdejo bolj v meditaciji, jogi, pilatesu, ustvarjanju raznih izdelkov...IMEJTE SE RADI... POGLEJTE SE V OGLEDALO IN SE POPOLNOMA SPREJMITE... IMEJTE SE RADI... VEČKRAT NA DAN SI RECITE, DA SE IMATE RADI...

4. Pomagajte si z EFT

Vsakemu se je v življenju zgodila kakšna neprijetna stvar. Na optimizem negativno vpliva npr. smrt bližnjega, razpad zakona, zloraba, travme v otroštvu... Morda je prišlo do kakšnih fobij in strahov ali paničnih napadov. Spominov in izkušenj za nazaj ne moremo spremenit, vendar pa lahko spremenimo naš čustven odziv nanje.To so zadeve, ki so boleče in težke. Z EFT metodo pa se jih da premagat na urah individualne terapije. Na srečanjih, kjer povečate optimizem, se naučite veliko tega, kar vam kasneje koristi, da si pomagate kar sami, kadarkoli boste v stiski, strahu ali tesnobi.

In vse dobro vam želim...

Vlasta Kuster

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'