Back to Top

Strah pred pajki - 3 koraki do tega, da se za vedno rešite strahu pred pajki

piše Vlasta Kuster

Strah pred pajki je lahko zelo neprijeten, saj telo odreagira na majhno neškodljivo žival tako, kot bi bila strupena, nevarna in bi ogrožala življenje. V resnici pa gre le za majhnega pajka, ki vam noče nič hudega... Predstavljam vam EFT terapijo, s pomočjo katere boste vaš um pripravili do tega, da bo pajka spet videl takšnega kot je, neškodljivega in ne-nevarnega.

1. raziščite, od kdaj imate v sebi ta strah pred pajki

Strah pred pajki nastane zaradi kakšnega neprijetnega dogodka, ob katerem ste se ustrašili srečanja s pajki, morda pa vam je kdo samo govoril kakšno neprijetno zgodbo v zvezi s pajki in ste vi to poslušali in si živo predstavljali in je bilo dovolj, da se od tega trenutka naprej bojite pajkov.

2. Strah pred pajki lahko premagate

Strah lahko premagate s pomočjo tapkanja. Gre za preprosto in izredno učinkovito tehniko, s katero odpravljamo negativne občutke iz telesa. Kljub temu, da je sam postopek tapkanja izredno preprost, pa človeški um ni ravno preprost, zato večina ljudi nima dovolj izkušenj, da bi si pri težjih primerih sama pomagala s tapkanjem. Razumeti je namreč potrebno, kako deluje naš čustveni in miselni svet. Zato vam predlagam, da najprej s tapkanjem poskusite sami, če pa se strah kljub temu ne bo zmanjšal, pa ne smete misliti, da EFT ne deluje, ampak poiščite izkušenega EFT terapevta, ki vam bo pomagal razumeti vaš način razmišljanja in doživljanja.

3. Nasmejte se in počistite pajčevine

Po opravljeni EFT terapiji boste lahko pometli pajčevine in se pajkom samo še smejali. Strah pred njimi bo izginil in na pajka boste gledali takšnega, kot v resnici je - le majhna žival, ki vam ne more narediti nič hudega, razen da v kotu lovi muhe...

 

Potrebujete pomoč? Potem izpolnite spodnji obrazec !


Odgovorila vam bom v najkrajšem možnem času.

Ime*

E-pošta*

Telefon*

Kako vam lahko pomagam?

Prosim, za uspešno pošiljanje, obkljukajte tudi okenček spodaj, kjer piše 'Nisem robot.'