Back to Top

Strah pred smrtjo - 3 koraki do tega, da se ga za vedno rešite

piše Vlasta Kuster

Strah pred smrtjo je lahko zelo obremenjujoč in s tem, ko vas je kar naprej strah, delate škodo sebi in na nek način tudi negativno vplivate na svoje bližnje, posebej otroke, ki čutijo vaš strah, tudi če ne govorite o njem.

1. Premislite, od kdaj imate v sebi ta strah

Strah pred koncem življenja - kot ga poznamo - je nekoč "prišel" v vaše telo oziroma nekoč in nekje ste doživeli nekaj težkega, pri čemer vam je strah pustil blokado v vašem telesu. EFT tehnika temelji na konceptu, da so negativna čustva blokade v našem energijskem sistemu telesa. In če v sebi čutite močan strah pred smrtjo, potem je to verjetno zaradi tega, ker ste doživeli smrt koga od bližnjih in vam je to pustilo posledice. Običajno ljudje doživijo smrt babice dedka ali katerega od staršev in pri tem ni pomembno koliko let ali desetletij je minilo od tega... blokada ostane in samo z dobro EFT terapijo jo lahko običajno v eni uri za vedno odpravimo.

2. Sprejmite, da je strah močnejši od vaše volje

Ljudje se ponavadi obsojajo, kadar čutijo močne strahove in jih ne morejo kar tako odpraviti. Rečejo si: "Pa saj vem, da nimam razloga, da bi tako čutil, ampak si ne morem pomagat." Človekov um pa je narejen tako, da močna čustva vedno prevladajo nad logičnim delom našega uma. Zato sprejmite stanje, v katerem se nahajate kot nekaj običajnega. In šele ko sprejmete, lahko začnete iskati rešitev.

3. Poiščite si pomoč

Kadar je vaš strah zelo močen, boste nujno potrebovali pomoč izkušenega terapevta in to ne katerga koli terapevta. Ko imate močen strah pred smrtjo, vam samo pogovor ne bo dosti pomagal, niti preusmerjanje misli, niti meditacija niti šport (vse te aktivnosti so čudovite, da ne bo pomote, le pri močnih tsrahovih niso dovolj učinkovite). NUjno boste potrebovali EFT terapevta, ki bo "predelal" z vami vaš strah. V procesu EFT terapije namreč s tapkanjem na akupunkturne točke in z pravilno uporabo besed dosežemo, da se strah najprej zmanjša, nato pa popolnoma izgine.

Poiščite si pomoč, naj vas EFT terapevt varno vodi skozi vaše izkušnje, ki so povzročile, da ste doživeli tak močan strah pred smrtjo. Zaupajte mu, saj vam bo v kartekem času trajno odpravil vaš strah pred smrtjo.

Vlasta Kuster

Ime*

E-pošta*

Telefon

Kako vam lahko pomagam?